Elin & Jørgen Overby Kiel, Stjernevænget 8, 3320 Skævinge - Tlf 20683609/24470172 - email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vores liv med hunde

I 1997 flyttede vi sammen med hver vores hund – Buster, vores søde og sjove Beagle, og Cille, vores skønne elskede Collie. I 1999 skete der det forfærdelige, at Buster blev kørt ned. Efter det levede vi nogle måneder med Cille alene. En dag stødte vi på en annonce på nettet om to voksne han-collier, som skulle have nye hjem, fordi ejerne begge var blevet alvorligt syge. Det endte med, at vi adopterede Ricco, som var næsten 5 år gammel. Så nu havde vi to hunde igen, og sådan var det indtil 2006, hvor Cille fik problemer med ryg og ben. Efter både operationer og mange forskellige behandlinger måtte vi til vores store sorg tage afsked med hende i foråret 2006. Hun blev kun 9 år.

Vi stod tilbage med Ricco, som var 11 år. Han sørgede voldsomt over tabet af Cille. Han mistede fuldstændigt lysten til livet, og han pådrog sig den ene sygdom efter den anden.

I mellemtiden var vi begyndt at interessere os for at få endnu en hund – og denne gang gerne en mindre race. Efter at have søgt rundt på nettet og læst en masse hundebøger faldt valget på en Tibetansk Terrier. Det viste sig oven i købet, at der var et kuld hvalpe i Kalundborg, og dem tog vi ned for at kikke nærmere på. SÅ var vi solgt! Og det var den ene af hvalpene også – til os !

I juni 2006 hentede vi Maddi. Vi håbede, at en hvalp kunne sætte lidt gang i vores gamle Ricco. Men han kunne slet ikke kapere al den tumult med Maddi, og han blev dårligere og dårligere, og kunne til sidst næsten ikke gå. Det endte med, at Ricco rejste til hundehimlen i sommeren 2006.

Da vi havde fået Maddi, fik vi lyst til at besøge en hundeudstilling afholdt af Tibetanerklubben. Derfor drog vi en søndag til Karlslunde for at kikke på. Og der mødte vi de sødeste mennesker, som viste interesse for vores lille baby-hund og meget gerne fortalte om klubben og hundeudstillinger. Vi fornemmede hurtigt, at man havde det hyggeligt med hinanden i den lille klub, og det kunne vi godt tænke os at blive en del af.

Således startede vores interesse for hundeudstillinger. Maddi blev udstillet en del gange og opnåede bl.a. at blive BIR i unghundeklassen.

Men nu er vi jo hundemennesker, og en enkelt hund er i underkanten for os. Vi fulgte i nogle måneder med i, hvad der kom af hvalpe rundt omkring i ind- og udland. Efter at have haft følere ude forskellige steder – med megen stor og utrættelig hjælp fra Merethe Breilev fra Tibetanerklubben – fik vi tilbudt en lille skønhed fra Qanda Lhi i Italien. Vi slog til, riggede alle sejl og tog i slutningen af februar 2008 til Italien for at hente Jamba.

Jamba har været udstillet mange gange i ind- og udland.

Interessen for at udstille har vi bevaret. Det har betydet, at vi har lært mange fra Tibetanerklubben rigtigt godt at kende. Nogle er blevet nære venner. Vi holder også meget af at deltage i de forskellige andre aktiviteter, der foregår i klubben.

Ønsket om at klubben bevares fik i 2008 Jørgen til at stille op til bestyrelsen. Han blev valgt ind og har været kasserer i klubben indtil foråret 2014. I 2011 overtog jeg hvervet som distributør af klubbens blad 'Tibetaneren'. Et stort men dejligt arbejde, når man ved, hvor mange mennesker der kaster sig over bladet med stor fornøjelse, så snart det ligger i postkassen.

Vores nyeste skud på stammen er Ika, som vi hentede hos kennel Sjo-Who-Sji-Bib i Holland i 2011. Hun har det dejligste sind. Har nærmest været voksen fra fødslen. Og hun er optaget i vores lille flok helt uden problemer. Ika udstiller vi naturligvis også, og hun klarer sig fint.

Læs også under: Vores køb af hund i Italien.